In Kenia heerst ook Covid19. Echter, het aantal besmettingen is relatief vele malen lager dan in Nederland en groeit ook veel langzamer. De volgende inreisbeperkingen gelden voor Kenia op dit moment (datum van laatste check invullen):

  • Alle reizigers vanaf 16 jaar moeten in het bezit zijn van een geldig visum.

U kunt zelf een visum aanvragen maar wij kunnen dit ook voor u faciliteren. De kosten van het visum zijn niet inbegrepen in deze reis. 

  • Reizigers van 18 jaar en ouder moeten bij aankomst een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie met een door WHO goedgekeurd vaccin kunnen laten zien.

U kunt alleen met deze reis mee wanneer u volledig bent gevaccineerd (twee vaccinaties). Het bewijs van vaccinatie dient geprint te worden meegenomen. Mocht u hierbij hulp nodig hebben dan assisteren wij graag.  

  • Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR-test. De test mag niet eerder dan 72 uur  voor aankomst in Kenia zijn gedaan.

Wij kunnen eventueel assisteren bij het laten uitvoeren van een PCR test welke voldoet aan de voorwaarden. De kosten van de test zijn niet inbegrepen in deze reis. 

  • Reizigers naar Kenia moeten voor vertrek verplicht het ‘Travellers Health Surveillance Form’ van het Keniaanse ministerie van gezondheid invullen. De QR code die het formulier geeft moet u bij aankomst in Kenia (op uw telefoon of geprint) laten zien. Via een speciale app (“Jitenge App”) of via sms kunt u 14 dagen na aankomst in Kenia vragen ontvangen van het Ministerie van Gezondheid van Kenia om informatie door te geven over uw gezondheid. 

Wij kunnen eventueel assisteren bij het invullen van het verplichte formulier dat noodzakelijk is bij aankomst in Kenia. 

  • Bij aankomst in Kenia moet uw temperatuur lager zijn dan 37,5C. Quarantaine is bij aankomst in Kenia voor houders van een Nederlands paspoort niet verplicht. Als een reiziger tijdens de vlucht of bij aankomst symptomen ontwikkelt, zal deze wel 14 dagen in quarantaine moeten.